Zimska škola

Kako provesti zimske praznike zabavljajući se i učeći? Zimska škola u okviru Thinkerica obrazovnog centra je pravo mjesto za sve koji žele da ovaj rasput provedu kvalitetno i  edukativno a u isto vrijeme vrlo interesantno i zabavno. Program zimske škole je osmišljen na način da djeci i mladima zimski raspust učini nezaboravnim iskustvom, sa ciljem da kroz niz programa omogući putovanja, nova prijateljstva, iskustva i doživljaje koje će pamtiti, ali i programe na kojima će učiti i promišljati sa svojim vršnjacima.

Programi su namijenjeni djeci i mladima iz BiH i dijaspore, kao i djeci i mladima stranim državljanima. Programi nude aktivnosti poput usavršavanja ličnih i profesionalnih vještina, učenje B/H/S i stranih jezika kao i umjetničke programe, kurseve stripa ili teatra za djecu i mnoge druge aktivnosti.

Interaktivnim i interdisciplinarnim metodama rada, polaznici će se upoznati sa zimskim čarolijama Bosne i Hercegovine i sa svojim vršnjacima će se upustiti u nezaboravne pustolovine pod vodstvom profesionalnih vodiča i predavača. Djeca i mladi će imati priliku planinariti uživajući u neopisivim pogledima sa nekih od vrhova i uzvisina naših ljepotica kao što su Bjelašnica ili Jahorina. Škola nudi i programe sporta poput skijanja ili skateboardinga sa profesionalnim trenerima. Posebnost škole su zimski kampovi za djecu i mlade s ciljem upoznavanja sa snježnim radostima i aktivnostima planinarenja. Cilj programa zimske škole i kampova leži u osnaživanju djece i mladih, jačanju njihovog samopouzdanja, samostalnosti, brige o sebi i drugima, učenju o etičkim vrijednostima i važnostima zdrave komunikacije. Upotreba mobitela tokom programa je ograničena, dok je fokus na zajedništvu, uzajamnoj brizi i empatiji za sebe i osobe u okruženju. Pored odlazaka na planine i zimskog kampa, zimska škola nudi i posebne kreativne i edukativne časove koji se realizuju u obrazovnom centru Thinkerica.

Zamijenite tmurne i hladne zimske raspuste za uzbudljive pustolovine, kreativne edukacije, adrenalinske treninge i raspuste kojih ćete se rado sjećati!