Zilka Spahić Šiljak

Zanimanje: Profesorica rodnih studija

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija,  Filozofski fakultet u Zenici i Univerzitet Roehampton u Londonu.

Oblasti interesovanja: Teme roda, religije, politike, izgradnje mira, interkulturalnog i međureligijskog dijaloga i liderstva.

Obrazovanje je budućnost, ali samo ono obrazovanje koje pokreće i um i srce može izgraditi cjelovitu ličnost.

Amina Mašić

Zanimanje: mr. komunikologije

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija

Oblasti interesovanja: poslovno komuniciranje, odnosi s javnošću, marketing, pisanje i izvještavanje za medije.

Sve što trebamo napraviti kako bismo ostvarili svoje ciljeve, snove i bili sretni je promjena. Tada se sve mijenja i ide u pravom pravcu.

Neven Misaljević

Zanimanje: Likovni tehničar i grafički dizajner

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija

Oblasti interesovanja: Grafički dizajn, crtanje, strip i umjetnost

“Kaži ono što želiš da kažeš. Inspiriraj. Ne zaboravi da promjena uvijek počinje idejama.” Neil Gaiman

Muhamed Velagić

Muhamed Velagić rođen je 14.02.1985 godine u Mostaru. Osnovno obrazovanje i dio srednjoškolskog obrazovanja je završio u saveznoj republici Njemačkoj. Svoje srednjoškolsko obrazovanje je završio 2004. godine u Mostaru kao polaznik mostarske Gimnazije. Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja upisuje školu engleskog jezika na Internacionalnom univerzitetu u sarajevu kao preduslov za upis na studij Međunarodnih odnosa pri fakultetu menadžmenta i javne uprave  Internacionalng Univerziteta u Sarajevu. Nakon uspješno završenog dodiplomskog studija studija Međunarodnih odnosa upisuje postdiplomski studij iz oblasti Religijskih Studija na Centru za interdisciplinarne postdiplomske studije Univerziteta u Sarajevu. Studijski program Religijske Studije organizovan je kao projekat saradnje između Centra za Interdisciplinarne Studije Sarajevskog Univerziteta, Odjseka za kulturološke studije i orijentale jezike Oslo Univerziteta i odsjeka za Religijske Studije Arizona State Univerziteta i Kopenhagen Univerziteta. Prilikom postdiplomskog studija isticao je posebno interesovanje za međureligijski i interkulturalni dijalog kao i fenomen kompleksne kolektivne identifikacije u savremenom svijetu. Doktorksu disertaciju pod naslovom „Uticaj kulturološkog izolacionizma – reinterpretacija kompleksnih religijskih identiteta putem međureligijskog dijaloga u Bosni i Hercegovini“ odbranio je 2019. godine na odsjeku za kulturološeke studije fakulteta Umjetnosti i društvenih nauka Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu. Aktivno poznaje engleski, njemački i turski jezik. 

Lamija Subašić

Zvanje: profesorica književnosti naroda BiH i b/h/s jezika; prof. engleskog jezika i književnosti; MSc iz oblasti diplomatije i MA iz oblasti lingvistike

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija

Oblasti interesovanja: jezik, politika, rod