Muhamed Velagić

Zanimanje: dr. kulturologije

Mjesto zaposlenja: Yunus Emre Institut

Oblasti interesovanja: međureligijski i interkulturalni dijalog, fenomen kompleksne kolektivne identifikacije u savremenom svijetu, historija, kultura i orijentalni jezici.

Ljetna škola „Upoznaj Bosnu i Hercegovinu“ predstavlja energični i proaktivni edukacijski program i promovira elementarni civilizacijski imperativ jer ima za cilj da u svijetu rastućeg kulturološkog antagonizma ponudi mladima iskustvo pripadnosti utemeljeno na bezuslovnoj otvorenosti prema čovjeku i svijetu kao vrhovnom estetskom načelu bh. kulture življenja.

Zina Drnda-Pašić

Zanimanje: psihologinja i geštalt psihoterapeutkinja

Mjesto zaposlenja: Islamic Relief BiH

Oblasti interesovanja: individualna i grupna psihoterapija, savjetovanje, psihoedukacija, poučavanje i mentorstvo, planinarenje, joga/pilates, društvene igre, ukusna hrana i druženje.

Ispunimo tijelo i dušu energijom prirode, odbacimo brige, budimo u kontaktu sa sobom i drugima i učimo o životu!

Azra Nezirić

Zanimanje: mr. komparativne književnosti

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija

Oblasti zanimanja: Umjetnost, kultura i postkolonijalna kritika, turizam

Naša ljetna škola je sjajna prilika za mlade da nauče nešto novo, razmijene znanja, vještine i iskustva, te steknu nova prijateljstva.

Amina Mašić

Zanimanje: mr. komunikologije

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija

Oblasti interesovanja: poslovno komuniciranje, odnosi s javnošću, marketing, pisanje i izvještavanje za medije, kultura

Ako želiš da otputuješ u što više država i upoznaš različite kulture, tradicije, historije, narode, kreni od svoje države.

Melika Šahinović

Zanimanje: mr. međunarodnih i javnih odnosa

Mjesto zaposlenja: TPO Fondacija

Oblasti interesovanja: lični i profesionalni razvoj i liderstvo mladih, zaštita i promocija ljudskih prava i prava djece, formalno i neformalno obrazovanje, zaštita prirode, meditacija, sport

Ljetni raspusti se pamte; potrudi se da i tvoj bude jedan od onih kojih ćeš se rado sjećati! Pridruži se našoj ljetnoj školi i doživi nezaboravna putovanja kroz kulturne, historijske, prirodne i druge baštine Bosne i Hercegovine!