Virtuelne posjete

Thinkerica ljetna škola „Upoznaj Bosnu i Hercegovinu“, koju organizira Thinkerica obrazovni centar, planira realizaciju virtuelnih posjeta i razgovora. Virtuelne posjete imaju za cilj da djecu i mlade odvedu na posebno odabrana mjesta prirodnih, historijskih i kulturnih blaga Bosne i Hercegovine. Ovo je izvrsna prilika da djeca i mladi širom svijeta budu virtuelni posjetitelji muzeja i drugih kulturnih i historijskih objekata; da uživaju u pogledu sa vrha Kule Hercega Stjepana u Blagaju ili u pogledu s vrha Bobovca na Sarajevo, da slušaju žubor hladne Neretve ili Drine, da uživaju u vodopadima u Jajcu ili da obilaze džamije, crkve, sinagoge, manastire i druge baštine Bosne i Hercegovine. Program virtuelnih posjeta će nuditi zanimljive priče koje se vežu za posjetu određenom mjestu, te će svi imati priliku uključiti se uživo ili se pridružiti online radionicama i otvorenim učionicama, razmijeniti ideje, razgovarati sa predavačima i voditeljima, te upoznati se s drugim učesnicima i vršnjacima iz različitih gradova i država širom svijeta.

Virtuelne posjete su dio online zabavno-edukativnog programa kojeg Thinkerica obrazovni centar pokreće za svu bosanskohercegovačku djecu i mlade koji žive izvan  Bosne i Hercegovine.

Online aktivnosti će uključivati i edukativne radionice sa aktuelnim temama, online dijaloška propitivanja za djecu i mlade, Sokratove kafee, prikaz dokumentarnih i igranih bh. filmova, sesije „Da ti pričam“ sa bh. književnicima, učenje maternjeg jezika i mnoge druge aktivnosti koje za cilj imaju povezivanje djece i mladih Bosne i Hercegovine širom svijeta.

Za dodatna pitanja i rezervacije, pišite nam na thinkerica@tpofond.org ili assist6@tpofond.org