Thinkerica ljetna škola

Thinkerica ljetna škola „Upoznaj Bosnu i Hercegovinu“ u okviru Thinkerica obrazovnog centra  nastala je iz želje i potrebe da se djeci i mladima pruži mogućnost da ljetne raspuste provedu na edukativno-rekreativnom putovanju koje, ovisno od situacije, može biti organizirano i u virtuelnom prostoru.

Koncept Thinkerica ljetne škole zamišljen je kao putovanje na kojem se interaktivnim i interdisciplinarnim metodama rada polaznici upoznaju s Bosnom i Hercegovinom, s posebnim naglaskom na historijskom razvoju, kulturnom naslijeđu, religijskim tradicijama i prirodnim bogatstvima ove zemlje. Plan i program rada Thinkerica ljetne škole je osmišljen tako da motivira mlade iz Bosne i Hercegovine i dijaspore da obnove i unaprijede znanje maternjeg jezika te da nauče nešto novo o kulturi i običajima.

Cilj programa Ljetne škole jest taj da djeca i mladi kroz zajedničko putovanje, rad i druženje spoje odmor i učenje, ali i da uspostave nova prijateljstva.

Program je prvenstveno namijenjen djeci i mladima koji su porijekom iz Bosne i Hercegovine, a koji žive u drugim državama svijeta.

Ljetni raspust može biti ispunjen i poticajan za one koji se usude putovati sa Thinkerica ljetnom školom kroz Bosnu i Hercegovinu. Zajedno se uvijek lakše uči, a kada se još i putuje i izravno doživi svako mjesto, onda takva sjećanja ostaju trajno urezana u naša sjećanja.

Djeca i mladi u Bosni i Hercegovini i širom svijeta trebaju imati prilike za učenje o svojoj zemlji, o bogatstvu identiteta, kultura, historije, tradicija i običaja.

Thinkerica ljetna škola je jedinstvena prilika da uživate u ljepotama Bosne i Hercegovine i saznate nešto što ne možete naći u knjigama ili na internetu.

Pridružite se nama i doživite nezaboravno putovanje svojom Bosnom i Hercegovinom!