SOKRATOVI KAFEI: Poziv za učešće na trećem Sokratovom kafe sa osnivačem Christopherom Phillips

Pozivamo na seriju online Sokratovih kafea gdje ćete imati, jedinstvenu priliku učestvovati, u filozofskom dijalogu sa Christopherom Phillipsom, poznatim osnivačem Sokratovih kafea. Treća sesija ima za cilj istraživanje važnog pitanja: Kako može i da li zloupotreba društvenih medija doprinosi većoj rodnoj nejednakosti i nasilju nad ženama i manjinama?

Podsjećamo da svi mogu učestvovati u Sokratovim kafeima. Starost, pol, obrazovanje, vjera, nacionalnost, seksualna orijentacija nisu važni, jer svako može imati koristi od životnog iskustva i mudrosti. Oni koji učestvuju u Sokratovim kafeima dijele osjećaje filozofa Sokrata koji uključuje strastvenu, ali i fikcionalnu razmjenu ideja.   

Profesor Phillips je  2000. godine, završio master iz humanistike, s naglaskom na filozofiji, na Univerzitetu u Kaliforniji. Također posjeduje magistarski stupanj iz prirodnih znanosti sa  Delta State univerziteta. Phillips je stekao doktorat iz komunikacija na Edith Cowan univerzitetu  u Australiji. Godine 2012. dobio je “Distinguished American Leadership Award”. Također je predavao na Univerzitetu u Njujorku, te na Univerzitetu u Pensilvaniji.   

Pridružite nam se 15. aprila 2024. u 18:00 putem zoom linka:

https://us04web.zoom.us/join

Meeting ID: 767 6918 3358

Šifra: ZK5t7X

Događaj se realizuje na engleskom jeziku i prijevod nije osiguran.