POZIV ZA THINKERICA ONLINE ŠKOLU

Pozivamo svu djecu i mlade iz dijaspore i Bosne i Hercegovine da se prijave na Thinkerica online školu koja počinje 15. 06. 2020. godine! Promišljajmo kritički i etički, razvijajmo naše talente, kapacitete i interese, zabavimo se učeći bosanski jezik i istražujući ljepote Bosne i Hercegovine. Družimo se, gradimo prijateljstva i mostove po cijelom svijetu. Odaberite jedan od naših kurseva: maternji jezik i književnost, lični i profesionalni razvoj, medijska i informatička pismenost. Učite uz zabavu i igru! Probudite svoje talente kroz strip!

Broj mjesta je ograničen. Prijaviti se možete do 30. 06. 2020. Učesnici koji se prijavljuju iz Bosne i Hercegovine imaju 50% popusta na punu cijenu  i plaćaju 100 KM mjesečno za program koji odaberu, a učesnici izvan BiH plaćaju puni cijenu u iznosu od 100 Euro.

Thinkerica online škola pruža odličnu alternativu tradicionalnom načinu sticanja znanja i vještina i omogućava djeci i mladima da dodatno razviju svoje talente, kapacitete i interese kroz širok spektar kreativnih programa. Nudimo programe koji su usmjereni na društveni, emocionalni i intelektualni rast i razvoj djece i mladih i koji su utemeljeni na etičkim vrijednostima i kritičkom mišljenju.

Programi koje nudimo su:

  1. Bosanski/Hrvatski/Srpski jezik i književnost za djecu i mlade
  2. Medijska i informatička pismenost, namijenjen učenicima srednjih škola i studentima
  3. Lični i profesionalni razvoj, namijenjen učenicima srednjih škola i studentima
  4. Živi vrijednosti kroz umjetnost stripa, namijenjen učenicima starijih razreda osnovnih škola i učenicima srednjih škola
  5. Kutak za najmlađe, namijenjen predškolskoj djeci i djeci nižih razreda osnovnih škola

Program za mjesec dana košta 100 EUR, dok cjelokupan program u trajanju od tri mjeseca košta 300 EUR. Uplate se vrše mjesečno ili u punom iznosu za tri mjeseca. Učesnici koji se prijavljuju iz Bosne i Hercegovine imaju 50% popusta na cijene svih programa. Sedmično se realizuju dva časa u trajanju od 60 minuta po času. Broj mjesta na programima je ograničen, a raspored grupa će biti kreiran prema broju registrovanih učesnika. Časovi će se realizovati online putem aplikacija Zoom i Google Hangout. Učesnici će sve potrebne instrukcije o pristupu časovima dobiti na mail prilikom izrade rasporeda programa.

Naši predavači su spremili mnoštvo zabavnih i kreativnih materijala, priča i anegdota koje se vežu za Bosnu i Hercegovinu, a sve u cilju upoznavanja BiH, unapređenja bosanskog jezika, razmjene ideja i mišljenja o aktuelnim temama mladih u BiH i svijetu, kao i pružanju prilika za nova prijateljstva širom svijeta. Naš cilj je planiranje zajedničkog druženja u Sarajevu na ljetnoj ili zimskoj školi i nastavak promišljanja i istraživanja o Bosni i Hercegovini. Na taj način ćemo imati raspuste kojih ćemo se svi rado sjećati.

Prijave se vrše od 02. do 13. juna 2020. godine na mail: thinkerica@tpofond.org. Molimo da u svojoj prijavi navedete:

  • ime i prezime,
  • godinu rođenja,
  • grad i državu iz koje se prijavljujete,
  • naziv programa na koji se prijavljujete.
  • Email adresu