Kampanja 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja Koliko se (ne) razumijemo?

TPO fondacija svake godine provodi kampanju 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja u saradnji sa osnovnim i srednjim školama kao i univerzitetima iz Bosne i Hercegovine. Ovogodišnja tema kampanje je Koliko se (ne) razumijemo?. Odabrali smo ovu temu osluškujući potrebe trokuta saradnje kojeg čine učenici/-ice, nastavnici/-ice i roditelji.

U svijetu koji je u raljama pandemije već značajno vrijeme, tri strane trokuta su u disbalansu i, ponekad se čini da su, izvan ravnoteže razumijevanja. Učenici ne razumiju nastavnike jer svako od njih traži drugačiji pristup nastavi, roditelji ne razumiju učenike da im je problematično nositi se sa školskim obavezama bez škole i table, nastavnici ne razumiju učeničko neučenje i tako u krug.

TPO fondacija poziva sve škole, pedagoge, učenike i roditelje s područja Bosne i Hercegovine da se priključe kampanji te da podijele s nama svoje iskustvo (ne)razumijevanja unutar trokuta saradnje. Ukoliko dosad niste radili ovu kampanju, možete nam se javiti na mail koordinator5@tpofond.org ili na društvenim mrežama https://www.facebook.com/thinkericatpo i https://www.facebook.com/TPOFoundation kako biste organizirali radionicu s učenicima i/li studentima i time se priključili sistemu škola i univerziteta koji provode ovu kampanju.